7/4/08

ALGAS: ESPAGUETIS DE MAR

ALGAS: ESPAGUETIS DE MAR
  • Himanthalia elongata: é unha bela e peculiar alga atlántica en forma de cinta. Ten un delicado sabor a mar e a xudía fresca e as súas cintas son carnosas e tenras. Como a maioría das algas mariñeiras, é rica en proteínas, fibra, vitaminas e minerais (como o calcio, magnesio e sobre todo ferro asimilabel).
  • Por o seu sabor, forma e consistencia é unha das algas mariñeiras que máis aplicacións gastronómicas teñen. É excelente por sí mesma ó natural, o aderezada con allos tenros. Pode ser empregada tamén en guarnicións de pratos de pescado ou como un novo e atractivo ingrediente na preparación de sopas e diversos entrantes como rebozados, revoltos, croquetas, empanadas, canapés, etc.
  • O produto deshidratado podese engadir directamente nas augas de cocción ou hidratalo previamente uns 10 minutos en auga con un pouco de sal para que recupere o seu estado natural. En calquer caso o seu tempo de cocción no debe sobrepasar os 10 minutos.
  • Peso: 25 gramos.
  • As algas deshidratadas aumentan moito de volume cando se hidratan: 5 g. de alga seca equivale a 50 g. de alga hidratada.

  • Prezo: 2 €
  • Referencia: 5

No hay comentarios: